HADİSLERDE BİLDİRİLEN AHİR ZAMAN ALAMETLERİNİN BİRÇOĞU GERÇEKLEŞMİŞTİR

 

İçinde bulunduğumuz dönemin kıyametten önce yaşanacak olan ve “ahir zaman” olarak adlandırılan zaman dilimi olduğu birçok İslam alimi tarafından dile getirilmiştir. Hadislerde, bu dönemde büyük olaylarla karşılaşılacağı ve bunların sonucunda İslam’ın yeryüzüne hakim olacağına dair birçok anlatım bulunmaktadır.

Ahir zamanın bu dönemi kapsadığı Peygamber Efendimiz (sav)’in bazı hadislerinden hareketle hesaplama yapan İslam alimlerinin açıklamalarında da anlaşılmaktadır. Örneğin Suyuti Hazretleri’nin kitabında yer alan hadislerde dünyanın ömrünün 7 bin yıl olduğu bunun bunun 5600 yılının geçtiği anlatılmaktadır. 7000’den 5600 çıktığında geriye 1400 kaldığına göre, ayette bildirilen Hz. İsa (as)’ın gelişi, Resulullah (sav)’in müjdelediği Hz. Mehdi (as)’ın çıkışı ve İslam ahlakının dünyaya hakim oluşu Hicri 1400’lerde gerçekleşecektir.

Ayrıca Suyuti Hazretleri ümmetin ömrünün Hicri 1500’leri geçmeyeceğini de belirtmektedir:

“BENİM ÜMMETİMİN ÖMRÜ 1500 SENEYİ PEK GEÇMEYECEK.” (Suyuti, el-Keşfu an Mücavezeti Hazihil Ümmeti el-Elfu, el-havi lil Fetavi, Suyuti. 2/248, tefsiri Ruhul Beyan. Bursevi. (Arapça) 4/262, Ahmed bin Hanbel, Kitâbu’l-İlel, sh. 89.)

Şu an Hicri 1442 yılında olduğumuz göz önünde bulundurulduğunda ve ahir zamanda yaşanması beklenilen olaylardan birçoğunun gerçekleştiği düşünüldüğünde kıyamete çok yakın bir dönem içinde bulunduğumuz anlaşılmaktadır. Gerçekleşen ahir zaman alametlerinden bir bölümü aşağıda yer almaktadır:

·       İşlerin kesad gitmesi. Herkes “SATAMIYORUM, ALAMIYORUM, KAZANAMIYORUM!” diye yakınacak. (Kıyamet Alametleri, s. 152)

·       Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır… DEPREMLER ÇOĞALACAK… (Ramuz-El Ehadis, 476/11)

·       Abdullah bin Ömer -radıyallâhu anh- şöyle nakleder: “Rasulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- bize yönelerek şöyle buyurdu: Ey Muhâcirler cemaati! Beş şey vardır ki, onlarla müptela olduğunuzda, -ben sizin o şeylere erişmenizden Allah’a sığınırım-. Onlar şunlardır: Bir milletin içinde zina, fuhuş ortaya çıkıp nihâyet o millet bu suçu alenî olarak işlediğinde, MUTLAKA ARALARINDA VEBA SALGINI VE DAHA ÖNCEKİ MİLLETLERDE VUKU BULMAMIŞ BAŞKA HASTALIKLAR YAYILIR… (İbn-i Mâce, Fiten, 22; Hâkim, IV, 583/8623)

·       ZAMAN KISALIP SENE AY, AY HAFTA, HAFTA GÜN, GÜN SAAT, SAAT DE ATEŞ TUTUŞTURACAK KADAR AZ BİR ZAMAN OLMADIKÇA kıyamet kopmaz. (Tirmizi, İbn-i Mace, Ahmed bin Hanbel; Son Zamanlarla İlgili Hadisler, s. 109)

·       Ebu Said Peygamber’in (sav) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: “AHİR ZAMANDA SULTANLAR TARAFINDAN ÜMMETİME ŞİDDETLİ BİR BELA GELECEKTİR. Öyle bir bela ki, ondan daha şiddetlisi duyulmamıştır. Öyle ki, geniş yeryüzü onlara dar gelecek ve zulümle dolacaktır. MÜMİNLER BU ZULÜMDEN KURTULMAK İÇİN BİR SIĞINAK VE BİR KURTARICI BULAMAYACAKLAR…” (El-Beyan, s. 72, Es-Sevaik-ul Muhrika, s. 161, Yenabi-ul Mevedde, cilt 2, s. 177)

·       İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecektir ki İslam’ın yalnız ismi, Kuran’ın ise resmi kalacak. MESCİDLER DIŞ GÖRÜNÜŞLERİ İLE MAMUR, FAKAT İÇLERİ HİDAYETTEN MAHRUM OLACAK… (Beyhaki) (Kıyamet ve Alametleri, Ömer Öngüt, s. 54)

·       Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Ümmetime öyle bir zaman gelecek ki yöneticileri zalim, ALİMLERİ TAMAHKAR VE TAKVASIZ OLACAKTIR…” (Bihar’ul-Envar,cilt 23, s. 22)

·       ALLAH APAÇIK İNKAR EDİLİR HALE GELMEDİKÇE kıyamet kopmaz. (Son Zamanlarla İlgili Hadisler, s. 85; Kitabül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyyil Ahir Zaman, s. 27)

·       Hz. Enes (ra) anlatıyor; Resulullah (sav) buyurdular ki: “Kıyamet kopmazdan önce gece karanlığının parçaları gibi fitneler olacak. (O VAKİT) KİŞİ MÜMİN OLARAK SABAHA ERER DE KAFİR OLARAK AKŞAMA KAVUŞUR. MÜMİN OLARAK AKŞAMA ERER, KAFİR OLARAK SABAHA KAVUŞUR. BİRÇOK KİMSELER AZICIK BİR DÜNYALIK MUKABİLİNDE DİNLERİNİ SATARLAR.” (Tirmizi, Fiten 30, (2196))

·       İnsanlara bir zaman gelir ki KURAN-I KERİM BİR VADİDE, İNSANLAR BAŞKA BİR VADİDE OLURLAR. (Hakim, Tirmizi; Son Zamanlarla İlgili Hadisler, s.25)

·       Kıyamet yaklaşınca KİŞİ KÖPEK YAVRUSU YETİŞTİRECEK. BU İŞİ KENDİ ÖZ ÇOCUĞUNU YETİŞTİRMEKTEN ONA DAHA İYİ GELECEK. (Taberani, Hakim)

·       ERKEKLER KADINLARA BENZEYECEK, KADINLAR ERKEKLERE BENZEYECEK. (Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahirzaman Alametleri, s. 451)

·       Kıyamet yaklaşınca… KADINLA YOLUN ORTASINDA CİNSEL MÜNASEBETTE BULUNACAK KADAR HAYA ORTADAN KALKAR. (Taberani, Hakim; Son Zamanlarla İlgili Hadisler, s. 111)

·       TALİKAN’A (AFGANİSTAN’A) YAZIK OLDU. Şüphesiz Allah Teala’nın orada altın ve gümüş olmayan hazineleri vardır… (Kitab-ül Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 59)

·       AZERBAYCAN’DAN MUTLAKA BİR ATEŞ ÇIKACAKTIR. VE HİÇBİR ŞEY ONUN KARŞISINDA DURAMAYACAK. BÖYLE BİR ŞEY OLUNCA EVİNİZDE OTURUN… (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 311)

·       Ahir zamanda BAĞDAT ALEVLERLE YOK EDİLİR… (Risalet-ül Huruc-ül Mehdi, Cilt 3, sf. 177)

·       ŞAM’DA FİTNELER BİR TARAFTAN SAKİNLEŞTİKÇE, DİĞER BİR TARAFTAN ALEVLENİR. Gökten çağırıcı bir münadi “Mehdi emirinizdir. Mehdi Halifenizdir (manevi lideriniz)” demedikçe de fitneler bitmez. (Risalet-ül Huruc-ül Mehdi, s. 63)

·       Ebu Nadre (ra) dedi ki; Cabir (ra)’ın yanında idik, şöyle dedi: “Öyle bir zaman yaklaşıyor ki, IRAK AHALİSİNE BİR KAFİZ (ÖLÇEK), BİR DİRHEM (BİR AĞIRLIK ÖLÇÜSÜDÜR) SEVK OLUNMAYACAK”. Dedik ki: “Bu kimden dolayı olur.” Dedi ki: “Acemler (‘Arap olmayanlar) bunu men’ ederler.” Sonra dedi: “ŞAM AHALİSİNE BİR DİNAR, BİR MÜDY (KİLE, BİR ÖLÇÜ BİRİMİDİR) SEVK OLUNMAYACAK”. “BU KİMDEN DOLAYI OLUR” DEDİK. “RUMLAR’DAN DOLAYI” dedi. (Et-Tac, Ali Nâsıf el-Hüseyni)

·       Onun çıkacağı yıl, insanlar hacca, başlarında bir emir bulunmadan gidecekler… Hep birlikte Beyt-i Şerif’i tavaf edecekler, sonra Mina’ya indiklerinde, KÖPEKLER GİBİ BİRBİRİNE SALDIRACAK, HACILAR SOYULACAK, KANLAR AKABE CEMRESİNİN ÜZERİNE AKACAK.” (Kıyamet Alametleri, s. 168–169)

·       YÜKSEK YÜKSEK BİNALAR İNŞA EDİLMEDİKÇE, kıyamet kopmaz. (Ölüm, Kıyamet ve Diriliş, s. 468)

·       İŞ EHİL OLMAYANA VERİLİNCE, artık kıyameti bekle! (Zebidi, Tecridi Sarih, 12/201)

·       Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır… VASITALARLA MESAFELER KISALACAK. (Buhari, Fiten: 25; Ahmed bin Hanbel, Müsned, 2/313)

Bunlar hadislerde geçen ve gerçekleşmiş olan ahir zaman alametlerinin sadece küçük bir bölümüdür. Bunların gerçekleştiğini inkar etmek veya görmezden gelmek ne kadar büyük bir yanlışsa, ahir zamanda Hz. Mehdi (as) ve Hz. İsa (as)’ın gelecek olmalarını inkar etmek veya görmezden gelmek de o kadar büyük bir yanlıştır. Nitekim birçok hadiste ve İslam alimlerinin açıklamalarında, fitnelerin ve felaketlerin yaşandığı ahir zamanda, insanlarının çoğunun tam da ümitlerini kaybettiği bir sırada Hz. Mehdi (as) ve Hz. İsa (as)’ın zuhur edecekleri ve İslam’ı yeryüzüne hakim kılacakları kapsamlı şekilde açıklanmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HZ. İSA (AS)’IN İKİNCİ KEZ YERYÜZÜNE GELİŞİ KURAN AYETLERİNE GÖRE HAKTIR

DECCALİYETİN MERKEZİ OLAN İNGİLİZ DERİN DEVLETİ SAYIN ADNAN OKTAR’IN ARKADAŞ GRUBUNU HEDEF ALMIŞTIR