HZ. MEHDİ (AS) BU YÜZYILDA ZUHUR EDECEKTİR



Günümüzde, Hz. Mehdi (as)’ın zuhur edeceğini kabul etmekle birlikte, bu zuhur hadisesinin yüzyıllar sonra gerçekleşeceğini iddia eden bazı İslam alimleri de vardır. Halbuki gerçekleşen ahir zaman alametlerine bakıldığında içinde bulunduğumuz dönemde Hz. Mehdi’nin yaşadığı ve çok yakında zuhur edeceği çok açık bir şekilde anlaşılmaktadır.

Ehl-i Sünnet kaynaklarında bu gerçeği ortaya koyan birçok delil bulunmaktadır:

Seleme b. Züfer şöyle der: “… MEHDİ, İNSANLARIN KÖTÜLÜK CÂNİLİK VE ZULÜMDEN BIKTIĞI ve hiçbir gaib onun kadar aziz ve sevgili olmadığı bir zamanda kıyam edecektir.” (El-Havi, cilt 2, s.159)

Zamanın İNKİTAA UĞRADIĞI BİR DÖNEMDE Hz. Mehdi (as) denen bir şahıs gelecek… (Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 14)

Cafer Sadık şöyle buyuruyor: “HALK HER YERDE (KURTARICI) ARAMAYA KOYULUR. ONDAN BAŞKASINI BULAMAYINCA YİNE ONA (HZ. MEHDİ (AS)’A) DOĞRU KOŞARLAR.” (Bihar-ül Envar,cilt 52, s. 326)

BİSMİLLAH HARFLERİNİN DEĞERİ KAYBETTİRİLDİĞİ ZAMAN Mehdi (as) zuhur eder. (Risalet-ül huruc-ül Mehdi, s. 29)

Hz. Mehdi (as)’dan önce, YAYGIN KATLİAMLARIN VUKU BULACAĞI BÜYÜK BİR FİTNE GÖRÜLECEKTİR. (El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 37)

Amîre bint-i Nufeyl der ki: İmam Hüseyn’in şöyle buyurduğunu duydum: “SİZLER BİRBİRİNİZDEN BERÎ (UZAK) OLDUĞUNUZU SÖYLEMEDİKÇE, BİRBİRİNİZİN YÜZÜNE TÜKÜRMEDİKÇE, BİRBİRİNİZİ TEKFİR ETMEDİKÇE VE BİRBİRİNİZE LÂNET OKUMADIKÇA beklediğiniz (Hz. Mehdi (as)’nin zuhuru) vuku bulmayacaktır. Arz ettim ki: Öyleyse o zamanda hiçbir hayır yoktur. Buyurdu ki: “Hayrın hepsi o zamandadır. Kâim’imiz (HZ. MEHDİ (AS)) KIYAM EDECEK (ZUHUR EDECEK) VE BUNLARIN HEPSİNİ ORTADAN KALDIRACAKTIR.” (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 240)

Hişam b. Salim İmam Sadık’ın şöyle buyurduğunu rivayet etmektedir: “HALKIN TÜM KESİMLERİ İKTİDARA ULAŞMADIKÇA HZ. MEHDİ (AS) ZUHUR ETMEYECEKTİR.” Böylece hiç kimse “EĞER BİZ EGEMEN OLUP HÜKÜMET KURSAYDIK ADALETLİ DAVRANIRDIK” diyemeyecektir. (Bihar-ül Envar, cilt 52, s. 244)

Ona, “(Hz. Mehdi (as)) ne zaman çıkacak?” diye sordum. O dedi ki: “Irak’ın Anbar ilinde, Fırat ile Şiraz ve Dicle kıyısında ordular gördüğünde, KUFE’NİN KUBBESİ YIKILDIĞINDA, KUFE’DE BAZI EVLER YANDIĞINDA, TÜM BUNLARI GÖRDÜĞÜN ZAMAN ALLAH DİLEĞİNİ HAKİKATEN GERÇEKLEŞTİRECEKTİR, hiç kimse Allah’ın emrini engelleyemez ve hiç kimse onun hükmünü değiştiremez.” (Falahi Sa’il: 199; ve El-Misbaah: 51 ve El-Baladul Amin: 35)

Hz. Mehdi (as)’nin çıkışından evvel, (her tarafı) aydınlatan KUYRUKLU BİR YILDIZ DOĞACAKTIR. (Kıyamet Alametleri, s. 200)

Hz. Mehdi (as) zamanında insanlar YERİN 7 KATINA DA, GÖĞÜN 7 KATINA DA ULAŞMIŞ OLACAKLAR. (Bihar-ül Envar, cilt 52, s. 321)

Kaim’imiz (Hz. Mehdi (as)) kıyam ettiği zaman, Yüce Allah KAİM’İMİZLE DOSTLARIMIZ ARASINDA DÖRT FERSAHLIK YOL OLSA BİLE OLDUKLARI YERDEN ONLARLA KONUŞABİLECEKLERİ, ONU DUYABİLECEKLERİ VE ONU GÖREBİLECEKLERİ BİR ŞEKİLDE KULAKLARINA VE GÖZLERİNE SEBEP VERECEKTİR. (Mucem-ul Ehadis-i İmam Mehdi Cilt:4 Sayfa:57 ve Bihar Cilt:52 Sayfa 336 ve Muntehab-ul Envaril Muzie s. 352)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HZ. İSA (AS)’IN İKİNCİ KEZ YERYÜZÜNE GELİŞİ KURAN AYETLERİNE GÖRE HAKTIR

HADİSLERDE BİLDİRİLEN AHİR ZAMAN ALAMETLERİNİN BİRÇOĞU GERÇEKLEŞMİŞTİR

DECCALİYETİN MERKEZİ OLAN İNGİLİZ DERİN DEVLETİ SAYIN ADNAN OKTAR’IN ARKADAŞ GRUBUNU HEDEF ALMIŞTIR