HZ. MEHDİ (AS) VE HZ. İSA (AS) BU YÜZYILDA ZUHUR EDECEKLERDİR

 

Sayın Ersoy Dede her ne kadar yalanlamış olsa da Mehdiyet, Peygamber Efendimiz (sav) en başta olmak üzere tarih boyunca yaşamış birçok peygamberin haber verdiği, önemini zikrettiği, alametlerini ve o dönemde yaşanacak olayları detaylı tarif ederek Müslümanları müjdelediği kutlu bir olaydır.

Birçok İslam alimi de Peygamberimiz (sav)’dan bizlere ulaşan birçok hadis-i şerifin ışığında bu konuyu açıklayıp her zaman gündemde tutmuş ve ahir zamanda gelecek olan Hz. Mehdi (as) ile ümmeti müjdelemiştir. Pek çok İslam alimi, hadis imamı, mezhep imamı ve İslam tarihçisi Hz. Mehdi (as) hakkında onlarca kitap ve risale kaleme almıştır. Bu zatlar yayınladıkları bu eserlerle Hz. Mehdi'ye inanmanın İslam itikadının gereklerinden olduğunu delilleriyle ortaya koymuşlardır. Özetle, Mehdiyet konusu her dönemde Müslümanlar için şevklendirici bir unsur olarak gündemde tutulmuştur.

Peygamberimiz (sav)'in ahir zamanla ilgili müjdelerinin hak olduğu ve muhakkak gerçekleşeceği konusunda Ehl-i Sünnet alimleri arasında tam bir mutabakat vardır. Hadis imamları, Hz. Mehdi (as) hakkındaki hadislerin "MÜTEVATİR" olduğunu bildirmişlerdir. "Tevatür", kelime anlamı olarak "kuvvetli haber, içinde yalan ihtimali olmayan ve bir cemaate dayanan kuvvetli haber" demektir. (Büyük Lugat-Tür-Dav, 3003)

Nitekim Ehl-i Sünnet ulemasından, Hz. İsa (as)’ın yeryüzüne 2. kere gelişini ve Hz. Mehdi (as)’nin çıkışını reddeden kimse olmadığı gibi, alimlerimiz "tam bir ittifak içinde" Müslümanları bu konularda müjdelemiştir. Hz. İsa (as)'nın yeniden dünyaya döneceğini, Hz. Mehdi (as)’nin zuhur edeceğini bildirmişlerdir.

Ehl-i Sünnet inancına mensup 4 mezhepte de (Hanefi, Hanbelî, Şafi ve Maliki mezheplerinde) Hz. Mehdi (as)'nin ahir zamanda geleceği, Hz. İsa (as)'nın gökten ineceği ve namazda Hz. Mehdi (as)’yi imamlığa geçireceği konusu tartışmasız hak olarak kabul edilir.

Hanefi mezhebinin kurucusu İmam-ı Azam Ebu Hanife, Hz. İsa (as) ve Hz. Mehdi (as)’nin gelişi konularının "inkârı mümkün olmayan konular" olduğunu şöyle bildirmektedir:

‘’Deccal'in ve Yecüc'ün çıkması, Güneşin batıdan doğması, İsa (as)'ın gökten inmesi ve sahih haberlerin getirdiği diğer kıyamet alametleri haktır ve olacaklardır. Kıyametin büyük alametlerinden daha başkaları da vardır. ÖRNEĞİN MEHDİ (AS)'IN GELMESİ GİBİ. Bütün bu olaylar sahih haberlerin getirip söylediği gibi HAKTIRLAR VE GERÇEKLEŞECEKLERDİR.’’ (Fıkhı Ekber Tercümesi, İmamı Azam Ebu Hanife, Hazırlayan Ali Rıza Kaçeli, s. 99)

İmamı Azam Ebu Hanife'nin Fıkh-ul Ekber isimli eseri Ehl-i Sünnet inancının temel kitabı olarak kabul edilir. İmam-ı Azam Ebu Hanife, Hz. İsa ve Hz. Mehdi'nin gelişi konuları hakkında Fıkh-ul Ekber adlı bu eserinde Peygamberimiz (sav)'den şu haberleri aktarmaktadır:

"Kıyamet kopacağı zaman Hz. İsa yeryüzüne inecek ve böylece bütün milletler gerçekten İslam milleti olarak tek bir millet haline gelecektir. İsa (a.s) gelmeden önce MEHDİ, Mekke ve Medine haremlerinde ortaya çıkacak, sonra kudüs'e gelecek. Ondan sonra Deccal gelip, onunla beraber bulunacak, İsa aleyhisselam da Dımeşk'de Doğu minaresinden inerek Deccal'i etkisiz hale getirmeye gelecek ve Deccal'i orada bir darbe ile etkisiz hale getirecek. İsa (a.s.) yeryüzüne inince tuz suda eridiği gibi Deccal de eriyip gidecek.Bundan sonra İsa aleyhisselam MEHDİ (R.A.) İLE BULUŞACAK. Bu arada namaz kılınacak. MEHDİ NAMAZI KILDIRMASI için İSA (a.s.)'a işaret edecek, fakat İsa (a.s.),'bu namaz senin için kılınıyor' diyerek mazeret bildirecek ve 'sen bu namazı kıldırmaya benden daha layıksın' diyecek. İsa aleyhisselam'ın Hz. Peygamberin şeriatına uyduğu ortaya çıkması için MEHDİ'YE UYACAK,böylece beraber namaz kılacaklardır." (İmam-ı Azam, Fıkhı Ekber, Aliyyül- Kari Şerhi, Tercüme Yunus Vehbi Yavuz, ilaveli 3. baskı, Çağrı Yayınları, s. 284)

Şafi mezhebinin kurucusu İmam Şafi de Hz. Mehdi (as)'nin ve Deccal’in çıkışı hakkında şu bilgileri aktarmaktadır:

MEHDİ VE DECCAL'İN ZUHURLARI. Kıyamete yakın bir zamanda MEHDİ DİYE ANILAN BİR MÜSLÜMAN BİR KUMANDAN ÇIKACAK ve Müslümanların imanlarını tazeleyip, yeryüzünde yaygın bir halde bulunan zulüm ve tecavüzleri kaldırıp yerine hak ve adaleti yerleştirecektir. Bir çok hadis ve akide kitaplarında açıkça ifade edildiği gibi MEHDİ'NİN ÇIKIŞINI MÜTEAKİP, Deccal diye anılan, bir kumandan çıkar, kumandası altında yetmiş bir muharib (savaşçı) ile İslami faaliyeti durdurmak için harekete geçen ve bunun neticesinde Müslümanlarla çarpışır.” (Büyük Şafii İlmihali, Halil Günenç, ilaveli 2. baskı, s. 23) 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HZ. İSA (AS)’IN İKİNCİ KEZ YERYÜZÜNE GELİŞİ KURAN AYETLERİNE GÖRE HAKTIR

HADİSLERDE BİLDİRİLEN AHİR ZAMAN ALAMETLERİNİN BİRÇOĞU GERÇEKLEŞMİŞTİR

DECCALİYETİN MERKEZİ OLAN İNGİLİZ DERİN DEVLETİ SAYIN ADNAN OKTAR’IN ARKADAŞ GRUBUNU HEDEF ALMIŞTIR